Leer hoe u de AutoFill/AutoComplete-informatie in enkele van de meest populaire webbrowsers kunt uitschakelen of wissen om te voorkomen dat deze informatie onbedoeld in uw browser wordt opgeslagen of gebruikt.

Hieronder vindt u meer informatie over elke browser en hoe u de AutoFill/AutoComplete-informatie kunt uitschakelen of wissen:

Google Chrome
Firefox
Internet Explorer
Edge (Chromium)
Safari

Google Chrome Instructies

In Google Chrome moet u niet alleen de automatische invulgegevens uitschakelen, maar ze ook wissen. Instructies hiervoor vindt u hieronder.

Autofill uitschakelen in Chrome

Klik op het Chrome-menupictogram. (Drie puntjes rechtsboven in het scherm.)
Klik op Instellingen.
In de sectie "Automatisch aanvullen", vouwt u het gebied uit waarvoor u automatisch aanvullen wilt uitschakelen.
Schakel de instelling uit als deze is ingeschakeld. Het systeem slaat uw instellingen automatisch op.

Gegevens voor automatisch aanvullen wissen in Chrome

Klik op het Chrome-menupictogram. (Drie puntjes rechtsboven in het scherm.)
Klik op Geschiedenis en klik vervolgens nogmaals op Geschiedenis in het menu dat verschijnt.
Selecteer Browsegegevens wissen.
(U kunt ook op CTRL+SHIFT+DEL op uw toetsenbord drukken om de stappen 1-3 te omzeilen).
Klik op het tabblad "Geavanceerd" als dit nog niet is geselecteerd.
Kies bovenaan de optie "Alle tijden" om alle opgeslagen gegevens te wissen.
Zorg ervoor dat de optie "Formuliergegevens automatisch invullen" is aangevinkt.
Klik op "Gegevens wissen".

Opmerking: Het kan enige tijd duren voordat deze actie is voltooid, afhankelijk van hoe vaak u uw browsegeschiedenis wist.
Firefox-instructies

In Firefox moet u niet alleen het automatisch invullen van gegevens uitschakelen, maar deze ook wissen. De instructies vindt u hieronder.

Autofill in Firefox uitschakelen

Klik op het Firefox-menupictogram. (Drie lijnen rechtsboven in het scherm.)
Klik op Voorkeuren.
Kies "Privacy en beveiliging".
Vink in de sectie "Formulieren en automatisch invullen" het selectievakje "Adressen automatisch invullen" uit. Het systeem zal uw instellingen automatisch opslaan.

Autovulgegevens in Firefox verwijderen

Klik op het Firefox-menupictogram. (Drie regels rechtsboven in het scherm.)
Klik op Voorkeuren.
Kies "Privacy en beveiliging".
Klik in het gedeelte "Geschiedenis" op de knop "Geschiedenis wissen".
(U kunt ook op CTRL+SHIFT+DEL op uw toetsenbord drukken om de stappen 1-3 te omzeilen).
Kies "Alles" in het dropdown menu "Te wissen tijdspanne".
Zorg ervoor dat "Formulier- en zoekgeschiedenis" is aangevinkt.
Klik op Nu wissen.

Opmerking: Het kan enige tijd duren voordat deze actie voltooid is, afhankelijk van hoe vaak u uw browsegeschiedenis wist.

Internet Explorer-instructies

In Internet Explorer moet u de automatische invulgegevens niet alleen uitschakelen, maar ook wissen. De instructies vindt u hieronder.

Autofill uitschakelen in Internet Explorer

Klik op het Tools menu icoon. (Tandwiel rechtsboven in het scherm.)
Klik op Internet-opties.
Selecteer het tabblad Inhoud.
Klik in de sectie AutoAanvullen op Instellingen.
Vink Formulieren en Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren uit.
Klik OK in het AutoCompleet Instellingen Venster.
Klik op OK in het venster Internet-opties.

Auto-aanvulgegevens wissen in Internet Explorer

Klik op het menu-icoon Extra. (Tandwiel rechtsboven in het scherm.)
Klik op Internet-opties.
Selecteer het tabblad Inhoud.
Klik in de AutoAanvullen sectie op Instellingen.
Klik onderaan het venster AutoCompleet-instellingen op Geschiedenis autoaanvullen verwijderen.
Vink Formuliergegevens en Wachtwoorden aan.
Klik op Verwijderen.
Klik op OK in het venster AutoCompleet-instellingen.
Klik op OK in het Internet Opties Venster.

Opmerking: Deze actie kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van hoe vaak u uw browsegeschiedenis wist.

Microsoft Edge Chromium Instructies

In Edge zult u niet alleen de automatische invulgegevens willen uitschakelen, maar deze ook willen wissen. De instructies vindt u hieronder.

Autofill uitschakelen in Edge Chromium

Klik op het pictogram "Instellingen en meer". (Drie puntjes rechtsboven in het scherm.)
Klik op Instellingen
Klik in het gedeelte "Uw profiel" op elk van de volgende opties en zorg ervoor dat de optie is uitgeschakeld:
Wachtwoorden
Betalingsinfo

Autofill-gegevens wissen in Edge Chromium

Klik op het pictogram "Instellingen en meer". (Drie puntjes rechtsboven in het scherm.)
Klik op Instellingen
Klik op "Privacy, zoeken en diensten".
In de sectie "Browsergegevens wissen", klik op "Kies wat te wissen".
Voor het "Tijdsbereik", kies ALLE TIJDEN.
Zorg ervoor dat "Automatisch invullen van formuliergegevens (inclusief formulieren en kaarten)" is aangevinkt. Als u "Wachtwoorden" wilt wissen, vink die optie dan ook aan.
Klik op "Nu wissen".

Opmerking: Het kan enige tijd duren voordat deze actie voltooid is, afhankelijk van hoe vaak u uw browsegeschiedenis wist.

Safari-instructies

In Safari zult u niet alleen de automatische invulgegevens willen uitschakelen, maar ze ook willen wissen. De instructies vindt u hieronder.

Automatisch aanvullen in Safari uitschakelen

Klik op het Safari-menu. (Het woord Safari bovenaan het scherm.)
Klik op Voorkeuren.
Kies Automatisch aanvullen
Vink "Informatie van mijn visitekaartje/adresboek gebruiken" en "Andere formulieren" uit
Klik op Klaar.

Autovulgegevens in Safari wissen

Klik op het menu Safari. (Het woord Safari bovenaan het scherm.)
Klik op Voorkeuren.
Kies AutoFill
Naast "User Names and Passwords" klik Edit.
Klik op Alles verwijderen of zoek alle informatie die is opgeslagen voor iClassPro.com en verwijder deze specifiek.
Klik op Klaar.

Meer informatie over het beheren van gebruikersnamen en wachtwoorden met Safari vindt u op de website van Apple: https://support.apple.com/guide/safari/use-autofill-ibrw1103/mac

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)