Voor abonnementen kan de BTW-wijziging dankzij de prijswijzigingstool gemakkelijk worden doorgevoerd. Dit artikel richt zich op het doorvoeren van de BTW-wijziging per 01-01-2019.

Prijswijzigingen van abonnementen voeren we door vanuit de abonnementenmodule. Deze module openen we, door achtereenvolgens te klikken op:

1. Open de module Instellingen:

Afbeelding 1 - Instellingen (CTRL+ 2018)2. Open vervolgens de module 'Abonnementen' door op de gelijknamige knop te klikken:

Bij het openen van de module, krijg je eerst een overzicht van alle aangemaakte abonnementen te zien. De prijs van een abonnement kan via de tool 'Prijs wijzigen' naar wens worden aangepast. In onderstaand voorbeeld doorlopen we de stappen die nodig zijn voor het doorvoeren van de BTW-verhoging. In dit voorbeeld gaan we uit van een club waar men per 1 januari, naast de BTW-verhoging verder geen andere wijzigingen doorvoert aan de abonnementsprijs. Hoe deze club de wijziging doorvoert, wordt in de stappen hieronder toegelicht:

3. Klik op prijs wijzigen:

4. Pas het BTW-tarief van BTW 6% aan naar BTW 9%.
5. Pas de gekoppelde grootboekrekening van nummer 80000, Omzet 6% aan naar nummer 80003, Omzet 9%.
6. Herhaal stap 4 en 5, indien nodig, voor Opstartkosten 1 en/of 2 & Prijs 2.
7. Kies vervolgens onderstaande optie en klik op volgende.

8. Geef in het vervolgscherm op per wanneer de wijziging van kracht moet gaan.
9. Klik op volgende.

10. Controleer in de samenvatting of de wijziging correct is ingevoerd.
11. Klik op bevestigen om de wijziging in te plannen.

12. Herhaal bovenstaande stappen voor de overige abonnementen.