Stap 1:

Laten we een van jouw abonnementen er bij pakken door naar onderstaande pagina te gaan:

• Abonnementen

Door op bovenstaande koppeling te klikken zal de pagina met het abonnementenoverzicht geopend worden. Open de instellingspagina van het eerste beste abonnement dat beschikbaar is door op 'Bewerken' te klikken. Op deze pagina scroll je naar het kopje 'Korting', waar je de selectie van 'Geen korting mogelijk' omzet naar 'Korting'.

Vervolgens klik je op 'Maandelijkse korting(en)' en vink je de volgende optie aan: 'Pas verschillende kortingstarieven toe over verschillende maanden'.

Vul nu in het veld naast de maand(en) waarin de korting verleend moet worden de waarde 100 in en sla de wijzigingen op. Houders van dit abonnement zullen nu in de betreffende maand een factuur met 100% korting krijgen.

Herhaal bovenstaande stappen voor alle overige abonnementen, zodat ook deze leden een korting in augustus toegekend zullen krijgen.

Stap 2

Als de abonnementsfacturen voor de maand waarin de korting verleend moesten worden al klaar stonden voordat de korting toegevoegd werd, zullen er nog wat handelingen uitgevoerd moeten worden binnen de module 'Verkoop'. Selecteer hier alle abonnementsfacturen voor de betreffende maand en druk vervolgens bovenaan de pagina op 'Verwijderen'. Met deze actie gooi je alle abonnementsfacturen weg.

Nadat je de abonnementsfacturen weggegooid hebt, klik je vervolgens onder 'Tools' op 'Abonnementen verlengen tot'. Verleng via deze optie de abonnementen tot en met de laatste dag van de maand waarin de korting toegepast moet worden. Het systeem zal dan de abonnementsfacturen opnieuw aanmaken, op basis van de instellingen binnen het abonnement. In dit geval zullen de facturen voor de betreffende maand dus een korting van 100% krijgen. De maand daarna zal het reguliere tarief weer toegepast worden.

Nog belangrijk:

De €0,- facturen kan je selecteren en printen of mailen. Omdat de factuur een €0,- bedrag omvat, zal deze de stap 'Openstaand' overslaan en direct op 'Betaald' gezet worden.

Nog belangrijk 2:
Zodra je de facturen voor augustus met korting verwerkt hebt, kan je de korting uit de abonnementen halen. Dan kom je volgend jaar niet voor verassingen te staan als de prijs opeens op €0,- staat bij het aanmaken van de facturen!