1. Zoek de klant in kwestie op in RELATIES.

2. Klik op de klant. De tabbladen met aanvullende gegevens zullen dan zichtbaar worden.

3. Klik op het tabblad Abonnement.

4. Klik op de knop (+) Toevoegen.

5. Koppel het betreffende abonnement aan de klant.

6. Klik op 'Concept', u zult nu worden omgeleid naar de betreffende factuur in de module VERKOOP.

7. Klik op de factuur.

8. Klik op de knop Bewerken.

9. Trek het bedrag dat voor het eerste abonnement als is betaald af van het bedrag dat moet worden voldaan voor de overgang naar het nieuwe abonnement en voer het resterende bedrag in het veld Inc. BTW in.

10. Druk op Opslaan.

11. Het bedrag dat moet worden voldaan word nu weergegeven als het te factureren bedrag.

12. Klik op de factuur.

13. Maak de factuur definitief via de knop Definitief factureren

(LET OP: Gebruik de knop voor factuur specifieke acties, de knop bovenaan de lijst met facturen word gebruikt voor bulkbewerkingen, d.w.z: Alle geselecteerde facturen)

14. Verwerk de cash- of pinbetaling, of verstuur de factuur met de eerstvolgende SEPA-batch.