In deze handleiding gaan we uitleggen hoe je een familie abonnement kan aanmaken en koppelen aan een klant.

1. Aanmaken van een Familie abonnement

Ga naar ‘Instellingen’ (tandwieltje rechts bovenaan)

Druk op de tab ‘Abonnementen’

Klik op ‘Toevoegen’

Voer de naam in van het abonnement (Bijv. ‘Fam. Abonnement’)

Selecteer het Type : ‘Familie abonnement’

Bij de ‘Prijs’ instellingen Kan je aangeven dat er minimum 1 extra familielid aangemaakt moet worden bij het koppelen van het abonnement.  Hierdoor beveilig je dat het familie abonnement verkocht wordt aan enkel één persoon.

Daarnaast voer je de prijs en grootboeknummers in en geef je aan hoeveel familieleden kunnen toegevoegd worden aan dit abonnement voor de aangegeven prijs. Dit is inclusief de abonnement houder (bijv. aantal pers. 5).

Bijvoorbeeld: Je rekent 100€ per maand aan per 5 leden. Dit betekent dat elk familielid 20€ /maand betaald.

Je kan hierbij ook bepalen dat per extra familielid een fee wordt aangerekend van 15€/maand. In dit voorbeeld betalen de eerste 5 familieleden dan 20€ per maand en het 6de lid 15€/maand.

Wil je voor nog meer dan 5 familieleden het abonnement koppelen, dan kan je via de functie ‘TARIEF VOOR EXTRA FAMILIELEDEN’ een extra lidmaatschapsprijs aanmaken.

Hier kan je dan werken met verschillende prijzen voor de extra toe te voegen familieleden.

Bij de looptijd parameters kies je dan voor :

1) Standaard periode van het family abonnement

Hier kies je dan de looptijd en de betalingsperiode.

Of

2) Seizoens abonnement voor het familie abonnement

Hier voer je een periode (seizoen) in waarover het abonnement geldig blijft.

2. Koppelen van Familie abonnement bij klanten aan de receptie.

Ga naar de klant

Druk op de ‘Abonnementen’ tab

Druk op ‘ABONNEMENT TOEVOEGEN’

Selecteer het familie abonnement (in ons voorbeeld ‘Fam. Abonnement’)

Kies eventueel een andere startdatum

En druk op ‘TOEVOEGEN’

Daarna ga je bij de klant zijn abonnementen drukken op de ‘Actie’ knop naast het Familie abonnement.

Je kiest dan ‘Familie leden’

Hier kies je dan de optie :

‘Ik wens geen apart gebruikersaccount aan te maken voor elk familielid.’

• Staat dit aan dan wordt er geen apart account aangemaakt per familielid.  D.w.z. dat ze met dezelfde QR-code binnen kunnen.
  • Staat dit uit dan wordt voor elk familielid een aparte login gemaakt en een aparte QR-code.

Dit natuurlijk als je een QR-code gebruikt als toegangssysteem.

Druk op ‘EEN NIEUW FAMILIELID TOEVOEGEN’ om een lid erbij te zetten.

Voer het familielid in en druk op ‘OPSLAAN EN BETALEN’

De klant staat (als de vink niet aanstaat bij ‘ik wens geen apart …’) als lid toegevoegd in de database en zijn abonnement is het Fam. Abonnement.

De klant heeft hierdoor (indien gebruikt) ook een aparte QR-Code om in te checken.

De klant staat (als de vink aanstaat bij ‘ik wens geen apart …’) NIET als lid toegevoegd in de database. En heeft als gevolg (indien gebruikt) geen aparte QR-Code.

Op deze manier meerdere familieleden in en koppel ze aan het familie abonnement.

3. De klant gaat zelf het abonnement aankopen en familieleden toevoegen via de Klanten portal app.

Kies in de klanten portal app ‘Abonnementen’

Kies het juiste ‘Fam. Abonnement’

Druk op ‘Bestellen’

Hier kies je dan de optie :

‘Ik wens geen apart gebruikersaccount aan te maken voor elk familielid.’

• Staat dit aan dan wordt er geen apart account aangemaakt per familielid.  D.w.z. dat ze met dezelfde QR-code binnen kunnen.
  • Staat dit uit dan wordt voor elk familielid een aparte login gemaakt en een aparte QR-code.

Dit natuurlijk als je een QR-code gebruikt als toegangssysteem.

Druk op ‘EEN NIEUW FAMILIELID TOEVOEGEN’

Voer zo meerdere familieleden in.  Je kan er later altijd toevoegen, verder in deze handleiding meer daarover.

Klik op ‘Volgende’ om verder te gaan of ‘EEN NIEUW FAMILIELID TOEVOEGEN’ als je nog iemand wil toevoegen.

Voer je rekeningnummer of IBAN in en de naam van de rekeninghouder.

Druk op ‘INSCHRIJVEN’

Kies je Bank of lees de QR-code in.

Druk op ‘Ga verder’

Om nog een extra familielid toe te voegen nadat je al lid bent.

Ga hiervoor in de app naar je profiel, druk op ‘IK’ onderaan rechts.

Klik daarna naast het Fam. Abonnement op ‘TOON FAMILIELEDEN’

Klik op ‘EEN NIEUW FAMILIELID TOEVOEGEN’

Creëer het familielid en druk dan op ‘OPSLAAN EN BETALEN’.

Voer zo verder nog extra familieleden toe en koppel ze aan je profiel.