In deze handleiding gaan we uitleggen hoe je een gratis abonnement eerst kan koppelen aan een klant voor hij start met zijn origineel abonnement.  

En dat abonnement start dan ook nog eens met de parameters ‘Automatisch vernieuwen’ en ‘Opstarten vanaf de 1ste van de maand’.

 

Hoe zet je dit op?

 

Navigeer naar instellingen - abonnementen en kies daar voor een nieuw abonnement toe te voegen. 

Als eerste stap gaan we het gratis abonnement toevoegen (In dit voorbeeld een ‘Belevingsmaand’).  

Dit stellen we in als een abonnement met een 0 prijs. 

Je kan zelf bepalen hoelang de looptijd is van dit abonnement. (bijv. een maand in ons voorbeeld).

 

Zorg ervoor dat in dit abonnement ook de activiteiten juist zijn gekoppeld die mogen gereserveerd worden tijdens de gratis periode.

 

Wanneer het gratis abonnement is aangemaakt, maken we hierna het reguliere abonnement met de juiste prijs, instellingen en de juiste periode aan.  


 Zoals je hieronder kan zien in de afbeelding zie je bij het onderdeel looptijd een optie genaamd “gratis proefperiode”.

Hier selecteer je dan het gratis abonnement dat je hebt gecreëerd hebt om gratis te geven aan de klant (in het voorbeeld ‘Belevingsmaand’).

 

 

Als je nu bij het verkopen van het abonnement aan de klant kiest voor het abonnement dat je wilt verkopen, bijv. Milon Cirkel (of de klant kiest dat zelf in de Portal App).  

Dan ga je zien dat de prijs op nul komt te staan (Dit is volstrekt normaal.

Dit komt omdat de klant voorlopig niets hoeft te betalen omdat er een gratis proefperiode is gekoppeld aan het abonnement). 

Klik je dan op ‘toevoegen’ dan wordt niet het abonnement dat je geselecteerd hebt gecreëerd, maar wel het gratis ‘Belevingsmaand’ abonnement.

 

Als het gratis abonnement wordt herstart na het aflopen van de gratis periode (in ons geval een maand), dan wordt het reguliere abonnement gestart. (in het voorbeeld ‘Milon Cirkel’).

 

 

Je ziet ook dat er voor het ‘Milon Cirkel’ abonnement nog een extra periode berekend wordt op dagprijs.  

Dat is afhankelijk van de instelling ‘Opstarten vanaf de 1ste van de maand’.

Dus in dit voorbeeld zie je dat het eigenlijke abonnement start op 1 november 2021.

 

Er is dus een gratis periode toegekend op basis van het gratis abonnement (in dit geval de ‘Belevingsmaand’). 

In dit voorbeeld is er ook gekozen voor een voorruitbetaling tot de 1ste van de volgende maand om ervoor te zorgen dat het abonnement op de 1ste van de maand start.

 

Stond de parameter ‘Opstarten vanaf de 1ste van de maand’ NIET aan, dan was het abonnement gestart op 22 oktober in dit voorbeeld.