Een bestand kan via de module Pagina of Inhoud aan een pagina of blok toe worden gevoegd. Open de pagina, of het blok door deze op te zoeken en op Bewerken te klikken.

Zodra de pagina is geopend, zal de tekstbewerker zichtbaar worden. Binnen deze tekstverwerker bevinden zich een aantal actieknoppen. Via deze actieknoppen kunnen onder andere afbeeldingen en bestanden geupload worden. Bestanden kunnen op onderstaande wijze aan een pagina gekoppeld worden:

Bestand uploaden

1. Klik op de knop waarin de foto van een boom als afbeelding gebruikt is.
  2. Er zal nu een pop-up geopend worden. Klik in deze pop-up op de knop naast het veld Image URL.
  3. In het venster dat tevoorschijn komt, kan via de knop Bestand kiezen een bestand dat op de computer staat, geselecteerd worden. Vervolgens kan deze naar de server geupload worden door op Add te klikken.
  4. Zodra het bestand geupload is, zal deze in de lijst met bestanden zichtbaar worden. Deze lijst bevindt zich onder de knoppen waarmee een bestand geupload kan worden.

Bestands koppeling kopieren

1. Zoek via de knop met daarin de foto van een boom als afbeelding het bestand op dat zojuist geupload is en klik op Selecteren.
  2. Het eerste pop-up scherm zal daarna opnieuw geopend worden. In dit scherm staat nu een URL naast de tekst Image URL.
  3. Kopieer deze URL en sluit het venster.

Bestand koppelen aan tekst

1. Zodra het venster gesloten is, kan de URL toe worden gevoegd aan een stuk tekst op de pagina, of aan een stuk tekst in het inhoudsblok.
  2. Selecteer het stuk tekst dat door moet verwijzen naar het bestand dat is geupload.
  3. Zodra een stuk tekst is geselecteerd, zullen er twee knoppen beschikbaar worden, de ene knop lijkt op een kettingschakel en de andere knop op een gebroken kettingschakel. Klik op de knop met de kettingschakel.
  4. Kopieer de URL van het geuploade bestand naar het veld Link URL.
  5. Stel de waarde in het veld Target in op Open in New Window (_blank).
  6. Druk nu op Insert om de URL toe te voegen aan het geselecteerde stuk tekst.
  7. Sla de wijzgingen aan de pagina, of het inhoudsblok op door op Opslaan/aanmaken te klikken.
  8. Controleer of de pagina goed doorverwijst naar de tekst.