Voordat met de kassa module gewerkt kan worden, zal deze wel eerst geopend moeten worden. Het openen van de kassa is een dagelijks terugkerende activiteit welke ervoor zorgt dat alle gegenereerde omzet op de juiste dag en tijd in de administratie wordt weggezet.

De kassa kan via de knop Kassa in het hoofdmenu geopend worden. Door op deze knop te klikken zal er een pop-up verschijnen en via deze pop-up kan aangegeven worden of de kassa wel of niet geopend mag worden. Met de kassa kan alleen gewerkt worden als deze ook geopend is, dus deze vraag kan met OK beantwoord worden.

Na op OK te hebben gedrukt zal de pop-up verdwijnen en worden de achterliggende velden zichtbaar. Van deze velden hoeft slechts het veld Startsaldo ingevuld te worden. De waarde die hier ingevuld kan worden, is het totaal aan geld dat in de kassalade aanwezig is voor aanvang van verkopen voor die dag. Als er €50,- aan kleingeld in de kassalade te vinden is, dan wordt onder Startsaldo dus de waarde 50 ingevuld.

Nadat het startsaldo in is gevuld, is het verder niet nodig om ook nog uiteen te zetten welke biljetten en munten er in de kassalade zijn opgenomen. Het ingevoerde bedrag kan opgeslagen worden met behulp van de knop Bedragen opslaan. Deze knop bevindt zich links boven het veld waarin het startsaldo ingevoerd kan worden.

Zodra het opslaan van het startsaldo gelukt is, zal het reguliere kassascherm geopend worden. Via dit scherm kan met behulp van het zoekveld Naar wie bent u op zoek? een klant vanuit de relatiemodule ingeladen worden. Met behulp van het zoekveld Welk product zoekt u? kan op naam van een product gezocht worden binnen het beschikbare assortiment. Zodra de gegevens van de klant zijn ingeladen en er een order aan is gemaakt op basis van de beschikbare producten in de kassa, kan de order worden afgrond met behulp van de betaalmethodes aan de linker kant van het scherm.